ESF Subsidies: opleidingen en
duurzaam loopbaanbeleid (max €100.000)

Overweegt u het loopbaanbeleid in uw bedrijf te herzien of uit te breiden? Geeft uw bedrijf opleidingen en trainingen, intern of extern? Dan kunt u, met de hulp van Subsidiebureau.be, subsidies aanvragen bij het Europees Sociaal Fonds (ESF).
Laat Subsidiebureau.be uw zaakvoerder of HR-afdeling bijstaan om het project om te zetten in een ESF subsidieaanvraag.

ESF-subsidies: kort samengevat

Wat?

Subsidies voor een duurzaam loopbaanbeleid en voor interne en externe opleidingen in bedrijven om de competenties van uw medewerkers te versterken

Door wie?

Europees Sociaal Fonds

Voor wie?

Bedrijven vanaf 20 werknemers – afhankelijk van oproep

Voorwaarde?

Afhankelijk van oproep – meerdere oproepen per jaar, met focus op het versterken van de competenties van medewerkers, en het intern verbeteren van het loopbaanbeleid

Subsidie?

Loopbaanbeleid 2.0: 50 tot 70% van het project (max €80.000) – Interne/externe opleidingen: 50% van het project (max. €100.000

ESF Subsidies voor opleidingen en loopbaanbeleid: de achtergrond

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) wil de werkgelegenheid ondersteunen, mensen aan beter werk helpen, zorgen voor een eerlijkere verdeling van de kansen op werk en dat voor alle EU-burgers.

Het ESF investeert daarom, samen met Vlaanderen, in arbeidskansen en kwalitatieve loopbanen. Regelmatig worden er oproepen gepubliceerd voor opleidingen in bedrijven, intern en extern, en voor loopbaanbeleid. Per jaar zijn er meerdere oproepen.

De subsidies bedragen tussen de €60.000 tot €100.000 afhankelijk van de oproep. Uw onderneming moet echter wel altijd zelf een eigen bijdrage leveren. Elke onderneming met 50 tot 100 medewerkers in loondienst komt in principe in aanmerking.

Het aanvragen van een ESF-subsidie is erg tijdsgebonden, met een stricte deadline. Subsidiebureau heeft al tientallen bedrijven bijgestaan om het ESF-dossier tijdig in te dienen. Samen met uw zaakvoerder of HR-afdeling schrijven wij het dossier.

2 soorten: opleidingen en loopbaanbeleid

ESF subsidie voor opleidingen in bedrijven

In het kader van ‘een leven lang leren’ en de European Skills Agenda, heeft het ESF momenteel een oproep gedaan naar opleidingen rond digitale vaardigheden en geletterdheid, sociale vaardigheden en bedrijfsinnovatie. Deze opleidingen mogen zowel binnen het bedrijf als door externe partijen gegeven worden. Per bedrijf wordt maximaal een subsidie van €100.000 toegekend.

ESF subsidie voor duurzaam loopbaanbeleid

Werkbaar werken houdt een actief loopbaanbeleid in. Dit loopbaanbeleid 2.0 beslaat verschillende domeinen, zoals aanwerving en selectie, onthaal, een betere work-life balance, competentiebeleid, leiderschap, uitstroom, …
Vlaanderen en Europa stellen subsidies ter beschikking van bedrijven die de loopbanen van hun werknemers werkbaar willen maken en houden. Voor het uitwerken van een loopbaanbeleid 2.0 kunnen bedrijven een subsidie aanvragen van max €80.000.

Hoe Subsidiebureau.be u helpt bij het aanvragen van ESF subsidies

Subsidiebureau.be helpt u niet alleen bij het aanvragen van uw ESF-dossier voor opleidingen en loopbaanbeleid, het volgt ook de verdere afhandeling voor u op. Subsidiebureau.be werkt meestal op no-pay, no-cure vergoeding. Dankzij onze jarenlange ervaring heeft uw aanvraag voor een ESF-subsidie voor opleiding en loopbaanbeleid een hoge kans op slagen.

De procedure voor een ESF-subsidie in een notendop

Samen met uw medewerkers schrijft Subsidiebureau.be het volledige dossier voor de ESF-projectaanvraag, van A tot Z. Tegen de deadline van de oproep zetten wij alles klaar in de speciale ESF-applicatie. En exact 3 maanden na die deadline zal u in die applicatie de goedgekeurde of afgekeurde beslissing van het project ontvangen.
Maar daar houdt ons werk niet op: wanneer het project na goedkeuring van start gaat, begeleiden wij u verder met tussentijdse rapportering. Tot en met de uitbetaling van de laatste schijf van de ESF-subsidie blijven wij het project opvolgen.

Een ESF-subsidie, ook voor u?

In principe komen alle ondernemingen in Vlaanderen die werknemers in loondienst hebben, komen in aanmerking voor een ESF-subsidie, maar uit onze ervaring blijkt dat deze subsidie vooral van toepassing is voor bedrijven vanaf 50 werknemers. Ook grotere ondernemingen en multinationals komen in aanmerking, maar bij hen is er meer eigen inbreng vereist.

Graag bespreekt Subsidiebureau.be vrijblijvend samen met u de plannen die u hebt op het vlak van opleidingen en loopbaanbeleid, en of zij passen binnen de lopende ESF-oproepen. Tevens wordt eerst een ESF budgetfile opgesteld. Zo kunnen wij samen kijken of de budgettering haalbaar is voor uw bedrijf.

652

Inside Advies Van Subsidiebureau.be

Combineer deze subsidie met bijvoorbeeld de innovatieve subsidies voor ontwikkelings- en onderzoeksprojecten of bekijk of uw opleidingen ook kunnen via strategische transformatie steun subsidies.

De pluspunten van ESF-subsidies

Geschikt voor alle bedrijven, uit alle sectoren, groot of klein!

Dankzij het digitale ESF-archief slechts beperkte administratie

Snelle beslissing: 3 maanden na deadline

Te combineren met andere subsidies